Wat doen de mensen van de technische commissie

Deze houdt zich bezig met de accommodatie; te weten het onderhoud aan de gebouwen, de terreinen en de installaties van het zwembad. Tijdens het seizoen zijn er vrijwilligers zelfs dagelijks hiermee bezig. Dit houdt in dat ze tot taak hebben het zwembad in goede staat te houden. Het betekent ook dat zij er voor moeten zorgen dat het zwembad aan de wettelijke regelgeving moet blijven voldoen.
Tevens komt er ook vanuit het bestuur en gebruikers wensen tot verbeteringen waaraan ze gehoor geven. Een voorbeeld hiervan is de plaatsing van het speeltoestel op de ligweide bij het peuterbad. Een ander voorbeeld is het berghok voor het veilig opslaan van het spelmateriaal.Ook de glazenwand met de reclame borden was zo’n project wat niet direct onder onderhoud valt, maar waar de accommodatie als geheel baat bij heeft. Denk alleen maar eens aan de reclame inkomsten die deze wand oplevert.Verder zoeken we naar mogelijkheden om de exploitatiekosten te kunnen verlagen, zo hebben we inmiddels zonnepanelen beschikbaar om het badwater voor te verwarmen. Momenteel zijn ze aan  het onderzoeken of er mogelijkheden zijn om de kosten van het waterverbruik terug te dringen. De werkzaamheden vinden vooral in het vroege voorjaar plaats. Na 1 mei neemt het badpersoneel het bad "over”, de onderhoudswerkzaamheden dienen dan afgerond te zijn en de installatie moet draaien.
De onderhoudscommissie, wat hier onderdeel van is, voert tijdens het seizoen wel het noodzakelijke onderhoud aan de groen voorzienig uit, het betreft in het algemeen snoeiwerk, het grasmaaien hebben we uitbesteed aan onze hovenier.Dankzij een groep vaste vrijwilligers kunnen we deze activiteiten aan, al geldt juist hier: "vele handen maken licht werk”. Meer handen zijn altijd welkom. 

Commissies